Οι μαθητές της Α και Β τάξης μαθαίνουν για το κρασί

Μια πρώτη βόλτα στο χωριό μας, το Λαμπέτι, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι μικροί μαθητές της Α και Β τάξης του σχολείου μας για να μάθουν για το ευλογημένο μας κρασί.Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία αβνα ενημερωθούν από εκλεκτούς συγχωριανούς μας τοπικούς παραγωγούς για τον αμπελότρυγο και τη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας του σταφυλιού ώστε να λάβουμε με υπομονή τον "οίνο" μιας και κρασί το έλεγαν οι αρχαίοι γιατί νέρωναν τον οίνο.(κράση=ανακάτεμα).Με ενθουσιασμό είδαν οι μαθητές μας τη διαδικασία, έκαναν ερωτήσεις κι έλυσαν απορίες.Κυρίως όμως σε μια ηλιόλουστη ημέρα μύρισαν και άγγιξαν και γεύτηκαν τον καρπό του αμπελιού.γ

Μαζί με τους δασκάλους τους κα.Μαρία Κολόκα και κ.Χρήστο Μαγκαφά οι μαθητές  όχι μόνο ήρθαν σε επαφή με τα σταφύλια αλλά  έμαθαν για τη διαδικασία και τα στάδια παραγωγής του κρασιού. Άλλωστε ποιος θα ?ταν καλύτερος τρόπος να διδάξεις τοπική ιστορία από το να ασχοληθείς με ένα προϊόν βαθιά ριζωμένο στις παραδόσεις και την ιστορία του χωριού του Λαμπετίου και της Ελλάδας μας.δ

Κι όπως λέει και ο ποιητής μας : «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.» ?Οδυσσέας Ελύτηςκθη