Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΚΠΕ Κλειτορίας

Το φετινό ταξίδι της ανακύκλωσης συνεχίστηκε για τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου  μεσα από την εξερεύνηση, την ανακάλυψη και το παιχνίδι στο ΚΠΕ Κλειτορίας.

kleitoria 6

Εκεί, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα οι μαθητές των μικρών τάξεων του σχολείου υλοποίησαν το πρόγραμμα : "Το παιχνίδι της Ανακύκλωσης" το οποίο στοχεύει
? Στην έγκυρη πληροφόρηση των παιδιών για το θέμα των απορριμμάτων.
? Στη σύνδεση του προβλήματος των απορριμμάτων με τη μη σωστή διαχείρισή τους.
? Στη γνωστοποίηση των κινδύνων που προκαλούνται από τους ανεξέλεγκτους όγκους και τα διάφορα είδη απορριμμάτων.
? Στη συνειδητοποίηση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης.

kleitoria 5
Οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου βρέθηκαν στην Κλειτορία  στα πλαίσια της καινοτόμου δράσης που υλοποιείται στο σχολείο τους με τίτλο «Ανακυκλώνω με Ρομπότ στον Τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακές Αξίες» και η οποία χρηματοδοτείται από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνουμε Παρέα» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Λάτση.

kleitoria 1

kleitoria 2

kleitoria 3

kleitoria 4

Παράλληλα οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων Ε' και Στ' του σχολείου υλοποίησαν το μονοήμερο πρόγραμμα στα στην Κλειτορία με θέμα: "Κάτι... τρέχει" και επισκέφθηκαν τον βιολογικό καθαρισμό και το μικρό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Κλειτορίας. Παράλληλα μελέτησαν το οικοσύστημα στη θέση Πλανητέρο, έκαναν μετρήσεις, συνέλεξαν δείγματα, έμαθαν για τους βιοδείκτες και γενικά για τη σημασία του νερού στη ζωή μας.

kleitoria 7

kleitoria 8

kleitoria 9

kleitoria 10

"Μόνο η Παιδεία θα νικήσει την παρακμή που ζούμε και θα φέρει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.Το Ίδρυμα Λάτση δίνει την ευκαιρία στους μαθητές ενός περιφερειακού σχολείου του Πύργου να ταξιδέψουν και να δουν πως κοντά μας υπάρχουν τόποι που έχουν ξεπεράσει τη μιζέρια της Ηλείας τον τόπο, που γέννησε μεν τις Ολυμπιακές Αξίες αλλά σήμερα βουλιάζει στην παρακμή." δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου κ.Αθανάσιος Κατσίμπελης.

https://eproini.gr/index.php/2014-07-24-16-09-25/paideia-2014-16-09/item/53553-dimotiko-sxoleio-pyrgou-sto-kpe-kleitorias-foto

kleitoria