Επιστροφή με χαμόγελα και διακρίσεις για την ομαδα Χαρ -Τι

Εξαιρετική η παρουσία των «Χαρ Τι» της ομάδας ρομποτικής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FIRST LEGO League Greece 2015 Trash Trek που ολοκληρώθηκε στις 6/3 στο NΟESIS της Θεσσαλονίκης και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

team

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος οι μαθητές μας βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στον τελικό του First Lego League Greece 2016 που για φέτος ήταν αφιερωμένος στην ανακύκλωση Trash Trek. 70 ομάδες συμμετείχαν στον τελικό του διαγωνισμού και πάνω από 1000 μαθητές. Η ομάδα που εκπροσωπούσε τον Πύργο και την Ηλεία κατάφερε να συγκεντρώσει 237 πόντους στο αγωνιστικό κομμάτι.
 1
Η πρωτότυπη πρόταση που κατέθεσαν οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου ήταν η κατασκευή ενός κάδου ανακύκλωσης για να διευκολύνει τα άτομα με προβλήματα όρασης να εντοπίζουν τον κάδο ανακύκλωσης στον χώρο του σχολείου με την ειδική σήμανση με χρήση της γραφής Μπράιγ.
 
Πήραν το ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία «Καλύτερο προπονητικό team» ανάμεσα σε 70 ομάδες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Βέροια, Βόλος, Γέρακας, Θεσ/νίκη, Καλαμάτα, Κατερίνη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κρήτη, Κρύα Βρύση, Λάρισα, Ξάνθη, Έδεσσα, Ρόδος, Σκύδρα, Χαλκιδική).
 pit
Το προπονητικό team της ομάδας με προπονήτρια την εξαιρετική κ.Σοφία Κουζούλη, τον εμψυχωτή-μέντορα , διευθυντή του Σχολείου κ.Αθανάσιος Κατσίμπελη και τους εκπαιδευτικούς : Γιώργο Μπαντούνα, Μαρία Μπουγά και Ελένη Κονδυλίδου έλαβε από τους διοργανωτές το βραβείο καθώς μέσα σε δύο μήνες κατάφεραν η ομάδα των μαθητών να βρεθεί σε μια εξαιρετική θέση με 237 βαθμούς στο αγωνιστικό κομμάτι και να εντυπωσιάσουν με την εξαιρετική της παρουσία σε όλα τα επίπεδα του διαγωνισμού.
xaritatow
 
       12814427 10153817883919792 8950224317140397072 n
Η ομάδα του Πύργου συμμετείχε και σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης που αποτέλεσε σημαντική πηγή ανάπτυξης των ολυμπιακών αξιών της ομάδας.Ευχαριστούμε  για αυτό θερμά την εξαιρετική διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσειου Θεσσαλονίκης  κα. Ουδατζή Κυριακή και την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα. Βούλα Κοζομπόλη για την υποδοχή και ενθάρρυνση των μαθητών μας.

Κατά την επίσκεψη των μαθητών στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης οι μαθητές επισκέφθηκαν το εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης και έλαβαν τις ευχές του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμου ο οποίος τους συνεχάρει για την προσπάθεια.Η ομάδα ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία και την αγάπη του.

Την ομάδα στήριξαν έμπρακτα ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής,  Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πύργου κ.Παναγιώτης Εξαρχόπουλος,  η ΔΗΚΕΠ Ηλείας και ο κ.Χάρης Αντύπας, το Επιμελητήριο Ηλείας και ο Πρόεδρος κ.Νικολούτσος Κωσταντίνος, η Φάρμα Ηλείας, τα σουπερ Μάρκετ Τερζής,η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής κ.κ. Ν.Αδαμόπουλος, Γ.Τσουράς και Π. Τζήμας.
 
Τα ρομποτάκια Χαρ Τι που κέρδισαν τις εντυπώσεις φιλοτέχνησε η εκπαιδευτικό κα. Κατερίνα Ανδρέου.
 
Σημαντική ήταν κι η βοήθεια της διευθύντριας του ΚΕΔΔΥ κα.Βάσω Καλάντζη.

Ευχαριστούμε  τον  Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Ηλείας κ. Παναγιώτη Ζεύλα , τον σχολικό μας Σύμβουλο κ.Δημήτρη Αλεξόπουλο  και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ.Ευγενία Ηλιοπούλου και γενικότερα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ηλείας για τη στήριξη της ομάδας στο εγκεκριμένο πρόγραμμα του Σχολείου.

Θα θέλαμε τέλος να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση καθώς η παρούσα εκπαιδευτική δραστηριότητα υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο του προγράμματος ?Μαθαίνουμε Παρέα? που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση», χάρη στο όποιο μπορέσαμε να αγοράσουμε τους υπολογιστές και τον εξοπλισμό ώστε  να συμμετάσχουν οι μαθητές μας  σε έναν διαγωνισμό στον οποίο παρουσίασαν και να υποστήριξαν την εργασία τους στο κοινό, έδωσαν συνεντεύξεις σε ειδικούς, και εκτέλεσαν ρομποτικές αποστολές.

 all together

https://www.greekteachers.gr/?p=25650