Πρωτότυπα, ευφάνταστα και δημιουργικά ρομπότ

5KAT

Τα πιο πρωτότυπα, ευφάνταστα και δημιουργικά ρομπότ κατασκεύασαν οι μικροί μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου την Τετάρτη 11 Μαΐου στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος που υλοποιούν τη φετινή σχολική χρονιά, με τίτλο «Ανακυκλώνω με Ρομπότ στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακές Αξίες». Η παρούσα εκπαιδευτική δραστηριότητα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ?Μαθαίνουμε Παρέα? που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

11

Με την πολύτιμη βοήθεια της Εικαστικού κι εκπαιδευτικού ΠΕ 08 στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, Κατερίνας Ανδρέου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της τέχνης με τη δημιουργική τους φαντασία και να δημιουργήσουν τις δικές τους πρωτότυπες κατασκευές, με αναφορά στην τεχνολογία, στις επιστήμες και τις εφευρέσεις.

4KAT

Η κατασκευή των ρομπότ, που διήρκησε 4 ώρες και στην οποία συμμετείχαν όλες οι τάξεις με τους εκπαιδευτικούς Μαριάννα Μπουγά, Γεώργιο Μπαντούνα, Γεώργιο Γιαννικόπουλο, Μαρία Κολόκα, Ελένη Βαβίλη, Χρήστο Μαγκαφά και Ελένη Κονδυλίδου, την υπεύθυνη του προγράμματος Σοφία Κουζούλη και τον διευθυντή του σχολείου Αθανάσιο Κατσίμπελη, έγινε με απλά καθημερινά υλικά, όπως μεγάλα χάρτινα κουτιά συσκευασίας, κουτιά γάλακτος και καπάκια, και πολύ ενθουσιασμό, κέφι και συνεργασία.

1kat

Οι μικροί καλλιτέχνες του σχολείου μας αισθάνθηκαν μεγάλη ικανοποίηση με τα ρομπότ που θα χρησιμοποιούν ως κάδους ανακύκλωσης χαρτιού στην τάξη τους και τους έδωσαν και ονόματα: οι Ανα, Κύκλω, Ση και Ανα, Κύκλω, Σούλης!

3kat

Θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κατερίνα Ανδρέου που βοήθησε τα παιδιά να σχεδιάσουν, να πειραματιστούν, να έρθουν σε επαφή με ανακυκλώσιμα υλικά και να εμπνευστούν τις δικές τους κατασκευές.

Δημοσιεύμα στην Πρωινή